12 Gode råd til udrugning af kyllinger baseret på mine erfaringer med at bygge rugemaskiner selv.

1. Maskinen skal placeres i et rum med konstant temperatur, hvor der ikke
bliver åbnet og lukket døre hele tiden

2. Temperatur og fugtighed er som regel ikke indstillet korrekt fra fabrikken
og skal kalibreres efter det rum den er placeret i.

3. Anskaf et nøjagtigt termometer og Hygrometer til at kalibrere efter.

4. Temperatur under rugning skal være 37,5 – 37,8 grader i rugerummet

5. Fugtighed under rugning er ligger bedst mellem 40 og 60 %

6. Temperatur skal sænkes fra dag 18 med 1 – 2 grader

7. Fugtighed under klækning skal ligge på omkring 70%

8. Du skal åbne maskinen så lidt som muligt under klækning – fugtigheden
forsvinder på et splitsekund. (Brug en vandforstøver hvis du absolut ikke
kan lade være med at åbne)

9. Efter klækning sænkes fugtigheden til ca 40% så de små kan tørre

10.Kyllinger behøver ikke vand og foder i 3 døgn før alle er klækket

11.En kylling der har lavet hul, og ikke er kommet ud efter 24 timer behøver
hjælp. (Jeg tager den øverste del af skallen væk og retter hovedet ud – så
kan den selv skubbe resten af vejen)

12.Hænger der en pose ud af maven efter klækning (blommesækken er ikke
trukket helt ind) kan den godt overleve med 50% chance (Hvis de andre
ikke begynder at hakke i den)

Frank Klarlund – Frank’s Hønsefarm

0

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Videre til værktøjslinje