Når hønen har lagt æg nok til et hold kyllinger typisk 8 – 12 stykker vil hun blive skruk og lægge sig og begynde at ruge på æggene. nogle gange er det nok bare at se en rede fuld af æg så bliver hun skruk.

Nogle racer er bedre til at skrukke end andre.

Når hun så har bestemt sig for at ruge lægger hun sig på æggene og her bliver hun trofast liggende i 21 dage til æggene klækker og hun forhåbentlig får kyllinger af de fleste. Hun forlader kun reden i kort tid (op til en time) for at spise, drikke og lægge en stor stinkende skruklort

2 comments

  1. Billedet er af vores Bardot på rede. Hun fik 8 kyllinger den 26. marts. Hun har været en fantastisk rugemor og hønemor. Det sidste er hun stadig på deltid. Hun begyndte at lægge æg den 30. april igen. Men hun vil stadig gerne være sammen med kyllingerne. Så om morgenen vil hun gerne lukkes ind i hønsehuset til de andre høns, og hun lægger så sit æg og skraber lidt i hønsegården, men uden at opsøge hønseflokken. Bertram træder hende en gang i mellem. Sidst på formiddagen beder hun om at blive lukket ind i kyllingegården igen, og der er hun resten af dagen og sover på pind med dem om natten.

Leave a comment

Videre til værktøjslinje