Australorps

Australorps, også kaldet den moderne udgave af Orpington. Racen blev anerkendt i USA i år 1929 og kom til Europa i starten af år 1940 og endeligt til Danmark i slutningen af 1950. Australorps er fremavlet af sort Orpington og Croad Langhans, da man ønskede en hønserace, som var en flittig æglægger i modsætning til Orpington.

Australorps kræver ofte hjælp til udrugning, da den ikke er særlig god til at tage vare på sine kyllinger, og den sjældent bliver skruk.

Racen er hurtigtvoksende og får sine fjer ganske tidligt. Australorp hønen kendes også for at være en nem høne, som kan blive meget tam.

Australorps findes både i dværg og stor race. De lægger begge æg med lysebrun skal.

Farver 

Sort, Hvid, Blå randet, Dværg, Sort, Dværg, Hvid, Dværg, Blå

Æg pr år: ca. 230

Vægt Hane: 3,0 kg – 4,0 kg
Vægt Høne: 2,2 kg – 3,0 kg
Æg vægt: ca. 62 g

1 Comment

  1. Vores Australorpshøner skrukker – vi er nu på den 4. ud af 7 høner. Sidste år rugede to af dem kyllinger ud og i år har en fået lov igen. De har begge to været ok rugemødre. Den ene gik endda 8 uger med kyllingerne. Men der har ikke været så høj klækkeprocent som hos La Bresse på Australorps æg fra samme flok, så måske er de ikke så gode rugere?Vi synes de er ret sky, og svære at komme tæt på, og tamme er de ikke. De spiser dog af hånden, hvis det er super godbidder.

Leave a comment

Videre til værktøjslinje