Mager kyllingesylte

Ret Hovedret
Køkken Franks Hønsefarm

Ingredienser

  • Hals og skrog fra 2 – 3 hjemmeslagtede kyllinger

Sådan gør du

  • Du skal koge halsene med sammen med skrogene så kommer der rigtig meget stivelse i suppen og du ungår husblas,
    Kødet pilles af (husk at være meget omhyggelig) fordi en benstump i sylten er ikke lækker og det tilsættes lidt af fonden og det æltes godt til en fast masse som presses ned i en form og stivner på køl .
  • Alternativt kan du lave en 1/2 liter hønsebouillion og tilsætte 6 blade udblødt husblas. hakke noget kogt kylling eller andet fjerkræ og tilsætte væsken lidt ad gangen mens du ælter godt med hænderne.
    Når du ælter det – trækker du proteinkæderne lange og det bliver mere fast. Du skal kunne forme en blød kugle af massen inden du trykker den ned i formen.
0

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Videre til værktøjslinje