Citronfromage

Ret Dessert
Køkken Franks Hønsefarm
Forb. tid 15 minutter
I køleskab 1 time 30 minutter
Antal 6
Forfatter Frank Klarlund

Ingredienser

  • 3 Æg
  • ½ L piskefløde
  • 1 Økologisk Citron
  • 150 g Sukker
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 5 blade Husblas

Sådan gør du

  • Læg husblassen i blød i koldt vand Skil æggene i hvide og blomme, og pisk æggehviderne stive. Blommerne tilsættes sukker og vanilie og piskes til sukkerkornene er opløst.
  • Pisk piskefløden til flødeskum gerne ret stift. Riv skallen på citronen (det helmed et fint rivejern, gem det til senere og klem saften ud af citronen i en glasskål og opløs husblassen i citronsaften ved at varme den lidt i mikroovnen.
  • Nu vendes 2/3 af flødeskummet i ægge/sukkermassen til det er fint ensfarvet. Så vendes de stiftpiskede hvider i og forsigtigt så luften ikke bliver slået helt ud.
  • Citronsaften med halvdelen af citronskrællen vendes i massen og røres godt – ikke for kraftigt. Sæt det på køl og når citronfromagen er stiv, pyntes med resten af flødeskummet og resten af den revne citronskal, krymmel, syltetøj eller hvad man kan finde på
0

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Videre til værktøjslinje