Sort Peber :
Tro det eller ej, sort peber er spækket med vitaminer og næringsstoffer. det er også anti-inflammatorisk, antibakteriel og virker som en oxidant, der hjælper med at uddrive giftstoffer. Det hjælper også på optagelsen af andre næringsstoffer i anden indtagen føde. Andre egenskaber inkluderer gavnligt for luftvejens helbred og virker host…estillende. Da kyllinger er modtagelige for luftvejssygdomme kan en smule sort peber være utroligt gavnlige for dem.

Cayenne Peber :
Ifølge “gamle erfarne hønsefolk”, kan cayenne peber tilsættes hønsenes / kyllingernes foder i de kolde måneder for at holde kyllingerne “varme” og for at øge æglægningen. Denne praksis udføres stadig i dag og at tilsætte cayenne peber til hønsenes vand kan få dem til at lægge æg igen. Ifølge en artikel i “the Dallas Morning News tilbage 2002.”

Kanel:
Kanel er ikke kun et krydderi til bagning og risengrøden, det nedsætter og betændelsestilstande, det har også anti-infektiøse, antibakteriel og antioxidantiske egenskaber og kan hjælpe med beskyttelse mod neurologiske sygdomme. Ydermere bruges kanel til at afhjælpe pus (snot) i luftvejene, hoste/rallen, infektioner og almindelig forkølelse. Da høns har så komplekst et luftvejssystem og er meget modtagelige for luftvejs problemer, er det at tilsætte kanel til deres foder meget gavnligt.

Hvidløg:
Hvidløg er en næringsmæssig gavnlig vidunderbombe. Det styrker immunforsvaret, øger luftvejenes generelle helbred og er også “mistænkt” for at afskrække mider, lus, tæger og andre parasitter. Hvidløg er en naturlig ormekur og siges at reducere lugtgener ved regelmæssig brug i fodring. Hvidløg kan bruges i dine høns´ diæt, ved at komme hvidløgsfed i deres drikkevand, tilbyde dem friske knuste hvidløg eller ved at tilsætte 2% hvidløgspulver i foderet. Kyllinger bør tilbydes frisk knust hvidløg fra tidlig alder, så de får smag for det.

Ingefær:
Ingefær har længe været brugt som et naturligt middel mod køresyge eller morgenkvalme ( nok ikke noget man oplever tit hos høns) og mod urolig mave. Men det kan også bruges som en appetit stimulans og få skrantende høns til at spise igen. Ingefær er også blevet studeret som tilskud til æglæggende høns og det er fastlagt at ved at tilsætte 1% tørret ingefær i foderet, resulterer i bedre æglægning, større æg og højere indhold af antioxidanter i æggene.

Oregano:
Oregano olie bruges i flere kommercielle hønsefarme som et natyrligt antibiotika, som rapporteret i 2012 i “the New York Times”. Oregano, frisk , tørret eller i form af essentiel olie, er en af de mest virkningsfyldte naturlige antibiotikaer der nogensinde er undersøgt. Det menes at beskytte mod coccidiose, fugle influenca, blackhead, e.coli og smitsom bronkitis. fodring med tørret oregano til daggamle kyllinger eller at tilbyde dem frisk hakkede blade, hjælper til beskyttelse mod mange patogener og giver dem en god start på livet. Og oregano i hønsenes foder, hjælper dem til at bevare deres gode helbred og gavner immunsystemet. Salt (the exception to the rule)

Salt:
Salt skal undgåes. Præcis som med mennesker. For meget salt i hønsenes diæt kan give forhøjet blodtryk, fordøjelses problemer, hjerte/nyre problemer og dehydrering. Undgå at give dine høns salte snacks, såsom chips og andet saltholdigt. Den eneste undtagelse er hvis du har en høne der er ramt af hedeslag og behandler dem med hjemmelavede elektrolytter.

Gurkemeje:
Gurkemeje er nok mest kendt som værende et farvestof til karryretter og farve i sennep, men er også et kraftfuldt anti-inflamatorisk og anti-bakterielt middel. Det kan afhjælpe hævelser ved “bumblefoot” eller andre løb og tå-problemer. “lokal anvendelse” skulle også fremskynde heling og hjælper med at reparere hud/skindskader, hvilket vil være gavnligt ved at behandle det skadede område, hvad enten det er fra fjerplukning eller skadedyrs angreb. Gurkemeje hjælper i fordøjelsen og hjælper med at bevare sund hud/skind, øjne og hjernefunktion. Det er en kraftfuld antioxidant og virushæmmer som hjælper med at booste immunsystemet.
Venligst lånt Fra Dorte Doktor

Leave a comment

Videre til værktøjslinje