Hane i Øl

En variant af Cog au vin – (da jeg ikke havde rødvin i skabet) – God simremad til de kolde vinteraftener af Frank Klarlund
Ret Hovedret
Køkken Franks Hønsefarm
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 2 timer 30 minutter
Antal 4
Forfatter Frank Klarlund

Ingredienser

  • 1 Hjemmeavlet hanekylling
  • Rodfrugter feks. Gulerødder
  • Selleri, persillerod, rødbede, pastinak, masser af Løg Svampe eller Champignon
  • 1 Håndfuld Persille
  • 3-4 Fed hvidløg
  • 200 g Bacon i tern
  • 1 Dl Hønsebouillion eller 2 terninger
  • 1 liter Øl efter egen smag jeg brugte Tuborg Julebryg

Sådan gør du

  • Bacontern og svampe ristes gyldne i olivenolie og lægges til side
    Kyllingen parteres i 8 stykker og steges gyldne i baconfedtet
    Rodfrugterne skæres i store stykker og fordeles i et ildfast fad med låg og kyllingestykkerne fordeles ovenpå sammen med halvdelen af det hakkede persille
    Bacontern og og svampe opvarmes på panden og tilsættes 3 spsk mel der røres godt rundt og så overhældes med øllet og hønsebouillionen til en tyk sovs.
    Det hele fordeles over kyllinger og rodfrugterne (rodfrugterne indeholder meget væde så konsistensen bliver meget tyndere når det er færdigt
    Læg låg på og stil fadet i en forvarmet varmluft oven ved 160’ i 2½ time
    Serveres med Ris, friskhakket persille og lidt revet citronskal hen over
0

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Videre til værktøjslinje