Helstegt Bresse Unghane

Ret Hovedret
Tilb. tid 3 timer 30 minutter
Antal 4
Forfatter Matthias Nørregård

Ingredienser

  • 1 stor bresseunghane. (Drop alt om at lave denne opskrift med en standard kylling. Så ender du med en forkullet gråspurv ??
  • Friske krydderurter timian, rosmarin og estragon er godt til kylling
  • 1/3 pakke smør
  • 1 citron
  • Salt og peber.
  • I en stor unghane på 2 kg. er der mad til 4 voksne.Krydderurterne hakkes og blandes med smøret.

Sådan gør du

  • Blandingen stoppes ind mellem skindet og brystkødet.
  • Det er med til at holde det magre brystkød saftigt under stegningen.
  • Citronen skæres i 4 stykker og kommes ind i kyllingen.
  • Kyllingen bindes op, gnides med salt og peber og lægges i en bradepande på en rist med brystet nedad, i bradepanden fyldes lidt vand.
  • Her skal kyllingen stege i 2 timer ved 150 grader. Herefter vendes kyllingen og steges yderligere en time ved samme temperatur med brystet opad. Giv evt lidt højere temperatur de sidste 10 min hvis kyllingen ikke er sprød.
  • Af skyen fra bradepanden, indmaden samt “suppeurter “ koges en dejlig sauce som jævnes let til sidst.
  • Vi serverede bagte rodfrugter til.
0

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Videre til værktøjslinje