Kyllingefrikassé med zuccini tomat og basilikum

Ret Hovedret
Antal 4
Forfatter Thomas Rhode

Ingredienser

  • Kyllingefrikassé med zucchini tomat og basilikum
  • 1 stk.Økologisk kylling
  • 1 stk.Suppevisk f.eks. gulerod, porre, selleri, løg, timian, laurbær, rosmarin – hvad du lige har i spisekammeret
  • 20 stk. cirkaSmå tomater med stilk
  • 250 g ca.Cipolliniløg eller store perleløg
  • 2 stk.Zucchini/squash
  • 4 dlFløde1
  • dlCreme fraiche
  • 2 stk. cirkaÆggeblommer
  • 1 tsk.Salt
  • 1 drysPeber
  • 1 skvætFrisk citronsaft kan udelades
  • 1 bdt.Frisk basilikum

Sådan gør du

  • Snør kyllingen op
  • Læg den evt. i en lage bestående af 300 g salt opløst i 5 l vand natten over
  • Sørg for, at kræet er dækket af lagen, hvis du vælger at lægge kyllingen i lage, skal du skylle den dagen efter, inden du tilbereder den
  • Læg kyllingen i en gryde med koldt vand med suppevisken (f.eks. gulerod, porre, selleri, løg, timian, laurbær, rosmarin – Hvad du lige har i spisekammeret), sæt den over varmen og bring den i kog
  • Skru ned for varmen og fjern alt skum
  • Lad kyllingen simre i ca. 45 minutter
  • Sluk for varmen og lad kyllingen trække i kogelagen i ca. 1 time
  • Tag den herefter op (gem lageog pil forsigtigt kødet af ben og skrog og befri det samtidig for skind og ben
  • Pil kødet i mundrette stykker og hold dem lune
  • Skyl tomatstilkene og kom dem ned i suppen sammen med ben, skrog og skind
  • Kog suppen ind til ca. 1 l og sigt den
  • Pil løgene, flæk zucchinierne og skrab kernerne ud
  • Skær zucchinierne i skrå stykker, kom dem i den sigtede suppe sammen med løg
  • Kog dem, til de netop er møre, og tag dem så op
  • Kog de 4 dl fløde ind til det halve og kom herefter kyllingesuppen i
  • Vend kødet og grøntsagerne i
  • Rør cremefraiche op med æggeblommer og kom det i gryden med fløde og suppe
  • Varm frikasséen omhyggeligt igennem, uden at den kommer i kog
  • Smag til med salt og peber og juster evt. smagen med citronsaft
  • Anret frikasséen i et varmt fad
  • Skyl og hak basilikumbladene, halver stilktomaterne og kom begge dele over
0

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Videre til værktøjslinje