Kyllingefrikassé med zuccini tomat og basilikum
Antal 4
Ingredienser
- Kyllingefrikassé med zucchini tomat og basilikum
- 1 stk.Økologisk kylling
- 1 stk.Suppevisk f.eks. gulerod, porre, selleri, løg, timian, laurbær, rosmarin – hvad du lige har i spisekammeret
- 20 stk. cirkaSmå tomater med stilk
- 250 g ca.Cipolliniløg eller store perleløg
- 2 stk.Zucchini/squash
- 4 dlFløde1
- dlCreme fraiche
- 2 stk. cirkaÆggeblommer
- 1 tsk.Salt
- 1 drysPeber
- 1 skvætFrisk citronsaft kan udelades
- 1 bdt.Frisk basilikum
Sådan gør du
- Snør kyllingen op
- Læg den evt. i en lage bestående af 300 g salt opløst i 5 l vand natten over
- Sørg for, at kræet er dækket af lagen, hvis du vælger at lægge kyllingen i lage, skal du skylle den dagen efter, inden du tilbereder den
- Læg kyllingen i en gryde med koldt vand med suppevisken (f.eks. gulerod, porre, selleri, løg, timian, laurbær, rosmarin – Hvad du lige har i spisekammeret), sæt den over varmen og bring den i kog
- Skru ned for varmen og fjern alt skum
- Lad kyllingen simre i ca. 45 minutter
- Sluk for varmen og lad kyllingen trække i kogelagen i ca. 1 time
- Tag den herefter op (gem lageog pil forsigtigt kødet af ben og skrog og befri det samtidig for skind og ben
- Pil kødet i mundrette stykker og hold dem lune
- Skyl tomatstilkene og kom dem ned i suppen sammen med ben, skrog og skind
- Kog suppen ind til ca. 1 l og sigt den
- Pil løgene, flæk zucchinierne og skrab kernerne ud
- Skær zucchinierne i skrå stykker, kom dem i den sigtede suppe sammen med løg
- Kog dem, til de netop er møre, og tag dem så op
- Kog de 4 dl fløde ind til det halve og kom herefter kyllingesuppen i
- Vend kødet og grøntsagerne i
- Rør cremefraiche op med æggeblommer og kom det i gryden med fløde og suppe
- Varm frikasséen omhyggeligt igennem, uden at den kommer i kog
- Smag til med salt og peber og juster evt. smagen med citronsaft
- Anret frikasséen i et varmt fad
- Skyl og hak basilikumbladene, halver stilktomaterne og kom begge dele over