Spisevaner

Lad mig lige slå fast – høns er rovdyr ? Modsat hvad mange tror –  nemlig at høns udelukkende er planteædere.
Høns skal skaffe proteiner nok til et æg hver dag – et æg på 60 gram indeholder ca 8 gram protein.
Jeg har set høns æde svaleunger, mus og rotteunger. Smider du en luns kød eller fedt vil de kaste sig frådende over det. Det bedste du kan fodre med er faktisk æg, røræg spejlæg eller hårdkogte æg når vi snakker protein.
Hvis ikke man bryder sig om at fodre med kød eller færdige foderblandinger skal man være særlig opmærksom på behovet for protein og kalk til æggeskallen, ligeledes er det en god idé at give vitamintilskud feks. “Vispumin”

Sandbadning

Sandbadning er en del af hønsenes aktiviteter når det gælder hygiejne, beskyttelse og fjernelse af parasitter. Sandbadning er i og for sig en fejlagtig beskrivelse idet sand ødelægger fjerdragten ligesom sandpapir. Det ideelle er et lille overdækket sted med tør jord hvor hønsene kan grave sig et hul og ligge og vende rundt i. Denne adfærd udtørrer insekter og andet kryb. Man kan blande Hemexide i støvbadet som er et naturligt mineral der fremskynder udtørringen. Der er delte meninger om effekten og nogen mener det er skidt for luftvejene.

 

Fjerpilning

Der er rigtig mange proteiner i fjerstubbe som er ved at vokse ud. Og af og til finder dine høns ud af at det er et fint tilskud til kosten. Hvilket kan medføre at flere af dine høns render rundt med bar røv.

Leave a comment

Videre til værktøjslinje