Orpington er opkaldt efter byen Orpington som ligger i England. Racen tog sin form tilbage i år 1886 og kom til Danmark cirka 8 år efter. Den er opdrættet af William Cook, som specielt var kendt for sine opdræt af race fjerkræ.

I Danmark er Orpington i dag en af de mest populære hønseracer, hvilket skyldes, at det er en rigtig hyggelig havehøne, som med lidt arbejde kan blive meget tamme. Orpington høns er udemærkede æglæggere i sommerhalvåret, men stopper ofte helt sin ægproduktion i vinterhalvåret. Orpington er ellers også en god slagtehøne med dens fine store størrelse. Man skal dog passe lidt på, med at give Orpingtons for meget fed foder som fx hvede, da de hurtigt kan blive for fede.

Hønen er kendt som en af de større høns på trods af sine 3-3,5 kg grundet den store mængde dun, som gør at Orpington høns ser endnu større ud. Størrelsen gør desværre også at hønen er tung, og da den samtidig er lidt klodset, kan der opleves æg, som er blevet trådt i stykker.

Orpington høns bliver meget nemt skruk, og er en god rugemor som ligger fast på reden. De er desuden også en god kyllingemor når æggene klækker, og de tager sig godt af kyllingerne. Der er dog ofte udfordringer med befrugtningen af æggene, på grund af hanens vanskeligheder med den store mængde af dun.

Farver Sort, Blå, Gul, Hvide, Røde, Gul/sortsømmet, Sølv/sortsømmet, Gul sort/columbia, Guld sort båndet, Legbarfarvet, Sort/hvid plettet, Blå/sortspættet, Rød sort porcelænsfarvet

Æg pr år: ca. 175 Vægt Hane: 3,5 kg – 4,5 kg Vægt Høne: 3,0 kg – 3,5 kg

Æg vægt: ca. 64 g

Orpington er den absolut populæreste hønserace i gruppen.