Brahma er en asiatisk kæmperace, som senere er avlet videre på i Amerika. Der er delte meninger om, hvorvidt racen stammer fra Indien eller Kina. Brahma høns er fremavlet ved brug af Malayer og Kochin. De blev kendt for deres gode kød og tildels også for æggene. Det er dog ikke nogen speciel kødrace i dag, da Brahma vokser for  langsomt til at det økonomisk kan svare sig. Brahma er stadig populær i dag, men det er for dens smukke ydre og gode temperament. Det er også en meget rolig lidt klodset og social hønserace, der meget sjældent bliver aggressive.

Hvis man bor tæt på naboer, kan Brahma hanen være et godt bud, hvis man skal have en hane, da klangen på galet er meget dybere end hos andre hønseracer, og derfor generer mindre. Brahma hønen vil gerne ruge, men grundet hendes store størrelse, kan det ske, at hun træder æggene i stykker. Brahma haner kan blive op til 75 cm høje, men det er stadig ikke noget problem at holde dem bag et almindeligt havehegn, da de er så tunge.

Brahma høns findes også i en dværg udgave, som stammer fra England og Tyskland. Æggefarven er gulbrun til lysebrun.

Farver Hvid, Blå, Sort, Hvid sort columbia, Hvid blå columbia, Gul sort columbia, Gul blå columbia, Guld sort båndet, Guld blå båndet, Sølv sort båndet, Gråstribet, Sølv sortbrystet

Vægt Hane: 3,5 kg – 5,0 kg Vægt Høne: 3,0 kg – 4,5 kg

Æg pr år: ca. 180 Æg vægt: ca. 55 g